»
Contact » Blog » Ursul păcălit de vulpe – teatru de păpuși pentru copii și adulți cu suflet de copii

Ursul păcălit de vulpe – teatru de păpuși pentru copii și adulți cu suflet de copii

A fost odată ca niciodată...așa încep toate poveștile care ne-au dezvoltat universul imaginației. Ursul păcălit de Vulpe continuă seria poveștilor copilăriei cu care au crescut multe generații. Povestea este pusă în scenă de către trupa de păpușari FUNtasticii, în stilul caracteristic teatrului de păpuși: vocea naratorului conturează frumos povestea personajelor ce sunt personificate de păpuși excepționale mânuite de către actori profesioniști.

A fost odată ca niciodată, o vulpe vicleană, ca toate vulpile, și șezând vulpea cu botul pe labe îi veni miros de pește. Și cum vulpea e șireată din fire, își umplu desaga cu pește. Și ce credeți? Vicleana vulpe îl învață și pe urs să pescuiască, dar cu ce preț? Neștiind prețul pentru această activitate, Ursul se încumetă să ajute Vulpea. 

Ați devenit curioși să vă întâlniți cu personajele poveștii noastre? După câteva minute bune de umor și veselie, vom afla și deznodământul poveștii, învățând împreună că în viață, totul are un preț. Ce soartă a avut Ursul păcălit de Vulpe o să afle și noua generație de copii cărora trupa Golden Party dorește să le transmită farmecul vechilor povești din popor.

Producătorul acestui spectacol este Bogdan Tudor, deținătorul companiei Golden Paty România, care și-a propus să aducă în prim plan spectacolele de teatru de păpuși, prin reinterpretarea celor mai cunoscute povești ale copilăriei. În piesa Ursul păcălit de vulpe,oferim o viziune nouă asupra poveștii lui Ion Creangă. Viziune pe care vă invităm să  descoperiți și trăiți ”pe viu”.

Pentru că munca actorilor păpușari a fost minimalizată în ultimii ani, iar producțiile de teatru de păpuși s-au micșorat semnificativ, prin acest proiect prin care însuflețim povestea lui Ion Creagă, unul dintre scriitorii clasici ai literaturii române, ne dorim să evidențiem trăirile puternice prin care actorii trec în tot procesul de creație. Trăiri și emoții care evident trec de cortină și ajung să fie preluate și de către spectatori. 

Deși sunt lipsiți de mimică, păpușile actor pot exprima prin mișcările lor emoții puternice, datorită stilizării și supradimensionării mișcărilor făcute. Toate elementele teatrului de păpuși sunt trecute prin propriile filtre ale spectatorilor, a căror vârstă determină cât de intens percep anumite mesaje și cât de mult pot să le decodifice, percepând înțelesuri și tâlcuri ascunse. Teatrul de păpuși are astfel puterea de a transmite simboluri și lecții de viață valoroase, ascunse sub forma umorului fin și a jovialității păpușilor actor.

Nu omitem nici rolul spectatorului, care este esențial în arta teatrală, iar elementul interactiv aduce și mai multă valoare oricărei piese jucate. Așadar, povestea deși a fost scrisă, regizată și jucată, punerea ei în scenă diferă de fiecare dată, căci spectatorii îi vor da valențe noi și vor avea reacții diferite.

Ursul păcălit de vulpe este mai mult decât o piesă de teatru pentru copii. Este o lecție de maturitate, peste care am presărat umor și culoare. Încheiem aceste idei, acordând meritele actorilor păpușari din trupa de păpuși FUNtasticii Cluj-Napoca, care își exteriorizează toate emoțiile prin intermediul păpușilor, pentru ca acestea să ajungă la voi. 
 

Copyright 2021 © Golden Party | 
Ursul păcălit de vulpe – teatru de păpuși pentru copii Cluj Napoca
Webdesign by Softimpera